Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Amigo System Moniky Hohlmeier, pokračování příběhu.

V květnu 2021 běžela v Německu naplno aféra s nákupem předražených masek do níž byla zapletena i europoslankyně Hohlmeier. Příběh pokračuje a tak jako tehdy naše média mlčí. A tak jako tehdy jsem se rozhodl dění popsat sám.

V polovině února se do Španělska vydala vyšetřovací mise (fact-finding mission) Výboru pro rozpočtovou kontrolu (CONT) Evropského parlamentu, který vede europoslankyně Monika Hohlmeier, za účelem kontroly provádění národního plánu obnovy.

Na pohled normální postup ovšem vyvolal rozruch. Jak napsal server Euroactiv: “Evropská komise ocenila Španělsko jako nejrychlejší členský stát EU v implementaci projektů Recovery and Resilience Facility (RRF). Návštěva Výboru pro rozpočtovou kontrolu Evropského parlamentu v Madridu koncem tohoto měsíce (20.–23. února) však vyvolala politický spor mezi středopravicovými stranami a socialisty v EU. Zdroj ze skupiny S&D (Socialists and Democrats) pro EURACTIV řekl, že německá středopravicová europoslankyně Monika Hohlmeierová, předsedkyně výboru, jednala „stranicky“ s cílem zpochybnit španělskou socialistickou vládu.” Konkrétně Euroactiv uvádí, že Monika Hohlmeier během přípravy návštěvy navrhla do programu zahrnout setkání s bývalými španělskými středopravicovými politiky Partido Popular, médii a organizacemi, které otevřeně kritizují návrh projektu RRF španělského premiéra Pedra Sáncheze. Zdroj z S&D serveru dále sdělil, že se europoslankyně také pokusila zablokovat návrhy socialistů související se správou fondů, včetně rozhovorů se soudními a policejními úředníky. Hohlmeier měla prozradit konkrétním médiím ve Španělsku návrh programu, který obsahoval pouze body návštěvy navržené jí samotnou. „Pojedeme do Španělska, protože vláda nám neřekla, kde jsou finanční prostředky […], stále čekáme na odpovědi vlády a tato nejistá situace nás velmi znepokojuje,“ řekla Hohlmeier ABC News. Tato a další vyjádření se po reakcích španělské strany Hohlmeier pokoušela následně zmírnit a zpráva o kontrolní návštěvě je takříkajíc “bruselsky” o ničem. Přesto si předsedkyně výboru neodpustila hodnocení vágně a nekonkrétně naznačující, že není vše v pořádku.

Její výroky ve Španělsku vyvolaly pozdvižení. Levicový server elDiario se do Moniky Hohlmeier pustil pěkně z ostra. Obsah napovídá titulek: “Monika Hohlmeierová, pravicová německá europoslankyně poskvrněná korupcí, která zpochybňuje Španělsko”. Článek podrobně popisuje korupční případ kolem ochranných masek, všímá si ale i jiných skvrn na rádoby čistém štítě Moniky Hohlmeier, jako třeba aféry s vydíráním uvnitř CSU. Zabývat se všemi podivnostmi (mírně řečeno) politické dráhy europoslankyně, která ráda kritizuje druhé, nemá smysl, lze dohledat.

Pojďme se ale podívat na pokračování příběhu s ochrannými maskami, který jsem popsal v blogu v květnu 2021 https://tomaskubin.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=770673 .

Ústřední postava příběhu, Andrea Tandler, dcera vrcholného politika CSU, sedí ve vyšetřovací vazbě. Ve stopadesáti stránkovém spisu je jí a jejímu partnerovi kladeno za vinu trojí různé podvádění s daněmi. Rozpitvávat není nutné, madam Tandler prostě nestačilo, že kasírovala za předražené masky 48 miliónů EUR provizi, nenasytnost jí ještě vedla k tomu, že chtěla očůrat daňový systém. Celková výše daňového podvodu je 15 milionů EUR. Ve vazbě zůstává proto, že by prostě mohla pláchnout. Za peníze z provize si Tandler koupila nejenom kilogramy zlata a nemovitosti v Německu, ale také byt v Davosu. Schovávat by se tedy mohla leckde.

Zajímavější je, že se v rámci vyšetřování objevila ještě jedna figurka z okruhu příbuzných mocných politiků CSU. Verena Mayer je sestrou Stephana Mayera (CSU), státního sekretáře na spolkovém ministerstvu vnitra, která je také komunální političkou. Na samém začátku se Andrea Tandler kromě Moniky Hohlmeier obrátila také na ni s dotazem, zda neví o někom, kdo by potřeboval masky. Verena Mayer reagovala přímočaře: “Jak vysoká bude provize?”. Následně provizi několikrát urgovala. Andrea Tandler jí ale odmítla s tím, že byznys s maskami sice proběhl, ale že zprostředkování šlo přes Moniku Hohlmeier. Verena Mayer se na maskách nenapakovala, ale její story do příběhu vrátila čestnou a upřímnou europoslankyni. Otázkou totiž je, že když podle A.Tandler nemá V.Mayer na provizi nárok, protože to zprostředkovala M.Hohlmeier, tak kdo tedy provizi dostal? Není jistě představitelné, že by Monice Hohlmeier na kontě přistály nějaké peníze spojené s aférou. Ale těch cest, které vedou ke stejnému cíli, je jistě hodně.

V běžném politickém prostředí stačí jenom stín podezření z korupce a politici odstupují, nebo “jsou odstoupeni”. Jenže Německo a Hohlmeier, to je jiná kávička. Jak říká můj německý přítel, který je již přes 30 let činný v bavorské politice: “Strauss vládl tvrdě, na každého něco věděl. Jeho archiv, který zdědila dcera, budí hrůzu pořád.” V Německu kvůli sebemenším náznakům jakýchkoliv prohřešků odstupují ministři a ministryně, ze scény mizí politici všech úrovní. Jenom dcery F.J.Strausse se to netýká.

Je to dva roky, co si Moniku Hohlmeier do Prahy dovezl lidovec Zdechovský, aby mu pomohla  pranýřovat Andreje Babiše a jeho údajné dotační zločiny. Zdá se, že europoslankyně měla podobně posloužit i ve Španělsku. Shodou okolností mají Španělé před volbami Tamní novináři ovšem na rozdíl od těch našich skutečně jako novináři fungují a do Hohlmeier se pustili. V našich médiích se o ničem z toho, co je zde uvedeno, nedočtete. Dávejte ale pozor a sledujte aktivity paní Hohlmeier. Nebudete se nudit.

 

Autor: Tomáš Kubín | neděle 12.3.2023 13:24 | karma článku: 33,92 | přečteno: 652x
  • Další články autora

Tomáš Kubín

Předsedkyně Evropské komise na Green Deal a emise zvysoka kašle.

Ztělesněním přísloví „Káže vodu a pije víno“ je předsedkyně Evropské komise. Má plná ústa Green Dealu a snižování emisí, sama se ale rozhodně nenechá nijak omezovat.

29.2.2024 v 12:16 | Karma: 33,51 | Přečteno: 756x | Politická aréna - pro politiky

Tomáš Kubín

Začal boj za práva zvířátek na kolotočích.

Nejkrásnější kolotoč Evropy je v Praze na Petříně. Doufám, že na něj nevidí z nedaleké americké ambasády. V tom případě bych se být Prahou klepal. Někdo by mohl poslat domů jeho fotku a bude zle.

16.2.2024 v 7:35 | Karma: 30,90 | Přečteno: 583x | Občanské aktivity

Tomáš Kubín

O elektromobilech pesimisticky s optimistickým koncem.

Jakákoliv změna by člověka měla doprovázet a ne mu diktovat. Bohužel nám ale život mění a jeho podobu nařizuje zelená ideologie a my dosud jenom s povzdechnutím přihlížíme.

14.2.2024 v 9:19 | Karma: 34,49 | Přečteno: 721x | Politika

Tomáš Kubín

Turecko a Erdogan v Evropském Parlamentu? Nic není nemožné.

Zadními vrátky přes Německo by turecký prezident Erdogan mohl po volbách do Evropského parlamentu ovlivňovat unijní politiku prostřednictvím tamní nové strany, která je propojená s jeho vládní AKP.

31.1.2024 v 19:33 | Karma: 25,53 | Přečteno: 333x | Politika

Tomáš Kubín

Proč Německo přitahuje imigranty, aneb o rozlitém sirupu.

Je Německo tím největším magnetem pro žadatele o azyl kvůli nadmíru štědře otevřené peněžence? Jak je to se srovnáním v evropských zemích? Jaké je řešení?

28.1.2024 v 13:42 | Karma: 33,90 | Přečteno: 839x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Člověk v tísni poprvé sbírá peníze na Palestince. Hamásu nepůjdou, slibuje

29. dubna 2024  15:35

Největší a nejznámější česká humanitární organizace se odhlodala k bezprecedentnímu kroku. Poprvé...

Exprezident Klaus nepovažuje dvacet let Česka v EU za úspěšné období

29. dubna 2024  11:35,  aktualizováno  15:30

Exprezident Václav Klaus vystoupil silně kriticky ke dvacátému výročí vstupu České republiky do...

OBRAZEM: Dvě různá řešení příkladu s cukrovím. Řešte hlavolamy přijímaček

29. dubna 2024  15:28

Na vyhodnocení jednotné přijímací zkoušky budou uchazeči o střední školy a víceletá gymnázia čekat...

Lidé radši vystupovali dřív. Za jízdu v opilosti dostal autobusák podmínku

29. dubna 2024  15:20

Podmínkou potrestal Okresní soud v Lounech šoféra autobusu, který loni v červnu vezl silně opilý...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 38
  • Celková karma 31,11
  • Průměrná čtenost 1818x
“You are entitled to your opinion. But you are not entitled to your own facts.”
Daniel Patrick Moynihan

                                                             

 

Jsem členem hnutí ANO*
* oznámení podle kodexu blogera, údajně povinné.

Seznam rubrik