Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Milión migrantů, recept komisařky Johanssonové.

Ideologické blouznění pokračuje. Eurokomisařka Johanssonová chce každý rok o milión migrantů více proto, aby nahradili ubývající pracovní síly.

Myslíte si, že nemá cenu chodit k volbám do Evropského parlamentu? Zkusím vás přesvědčit o opaku.

Demografický vývoj Evropské unie není nic radostného. Počet lidí ve věku 80 a více se mezi roky 2002 a 2022 zdvojnásobil. Počet dětí na jednu ženu od roku 2016 klesá, věk žen při narození prvního dítěte se zvýšil na 29,7 let, podíl porodů matek ve věku 40 let a více se mezi lety 2001 a 2021 více než zdvojnásobil. Podle Evropské komise má klesnout počet pracujících obyvatel EU z 334 milionů v roce 2014 na 238 v roce 2060. Další kritický aspekt je deficitní důchodový systém, současná generace třicátníků bude mít při pohledu na důchodový výměr slzy v očích, nejenom v České republice.

Příčina – rodí se málo dětí, prodlužuje se věk dožití.

Co byste s tím dělali vy? Podpořili byste rodiny, podpořili byste rodiče, aby měli více dětí, aby měli děti dříve? Chtěli byste, aby pracovní trh akceptoval starší generaci, aby zaměstnavatelé dostali takové pobídky, aby zaměstnávali lidi ve věku 55+ a ti mohli déle uplatňovat své zkušenosti a znalosti?

Ne tak evropská komisařka pro vnitřní věci Ylva Johanssonová, přezdívaná Madame Migration. Ta 8.ledna prohlásila že řešením demografické krize Evropské unie je, že by legální migrace měla každý rok do Evropy dodat o milión lidí více! To je zvrácené sociální inženýrství postavené jenom na ideologii, bez opory ve faktech. Ukážeme si to na dvou příkladech ve vztahu ke státním financím.

I v našich médiích se objevila zpráva převzatá z Handelsblatt o výsledcích studie vypracované pro Stiftung Marktwirtschaft. Podle analýzy zvýšení imigrace v žádném případě nestačí ke zlepšení takzvané „mezery udržitelnosti“. Ačkoli má migrační politika v Německu pro fiskální rovnováhu určitý význam, není vhodná pro kompenzaci důsledků demografických změn. Zjednodušeně řečeno – imigrace je nákladový faktor, v německém štědrém systému sociální podpory stojí více peněz, než přináší. Málo kvalifikovaní zahraniční pracovníci odvádějí do systému daleko méně než němečtí, navíc trvá dlouho, než se do pracovního procesu zapojí, studie uvádí šestileté integrační období. Sociální dávky ale čerpají prakticky stejné.

Nizozemská Státní demografická komise vydala koncem minulého roku zprávu, která se zabývá vývojem počtu obyvatel do roku 2050 a jeho možnými důsledky. Jednoznačný závěr zní: aby Nizozemsko zůstalo dobrým místem k životu, musí být přistěhovalectví omezeno. Zpráva a komentáře hovoří o omezení imigrace na 50.000 lidí ročně a také o omezení imigrace pro nekvalifikované pracovní síly. Veřejné finance se podle zprávy zlepšují pouze tehdy, pokud se ekonomická výkonnost přistěhovalců alespoň vyrovná ekonomické výkonnosti průměrného obyvatele Nizozemska. I v tomto případě je ale zmírňující účinek jenom marginální. Podstatného zlepšení je dosaženo pouze tehdy, pokud jsou přistěhovalci „vysoce výkonného typu“. Existuje přibližně 30 zemí, u nichž první a druhá generace přistěhovalců vytváří vysoký kladný čistý příspěvek, konkrétně například lidé z Německa, České republiky, Jižní Korey, Itálie, Izraele, Japonska anglosaských a skandinávských zemí.
Autoři studie uvádějí, že neexistuje opora pro argument "potřebujeme imigranty, aby nám v budoucnu platili důchody". Ptají se, co se stane, když se pokusíme napravit zhoršující se věkové rozložení obyvatelstva přijetím většího počtu přistěhovalců a v této souvilosti hovoří o pyramidové hře s explozivním růstem populace.

Tyto analýzy dokazují, že si větší příliv migrantů uvedené země nemohou dovolit, protože přicházejí v drtivé většině pouze ti, kteří situaci zhoršují. Obě studie jsou velkou změnou, protože dosud „renomovaní autoři“ plodili jenom oslavné ódy na imigraci podle politického zadání a v médiích se nic jiného nikdy neobjevilo. Konečně mají i mainstreamové zdroje odvahu postavit argumenty a fakta proti ideologii.

Vraťme se k prohlášení eurokomisařky Johanssonové. Není to poprvé, kdy se tato dáma vytasila se stejným bludem. V rozpravě o novém paktu o migraci v září 2020 řekla, že "máme velkou migraci do Evropské unie, a potřebujeme ji“ kvůli stárnutí Evropy. Stejně se vyjádřila i v červenci 2023 ve Štrasburku.

Evropa stárne, nerodí děti a Johanssonová chce každý rok o milión imigrantů více proto, aby nahradili ubývající pracovní síly. Mentalita otrokáře – doveze si pracovní síly z kolonií. Co na tom, že budou chybět ve vlastní zemi? (příklad Moldávie apod, o tom se rozepíšu příště) Rodinám se beze změny ponechají takové podmínky, že nebudou chtít mít děti. Stárnoucí lidé, kteří blahobyt Evropy budovali a pro něž nemá pracovní trh práci proto, že není ochoten se stárnutí populace přizpůsobit a místo nich si levně pořídí imigranty, se pošlou na úřad práce pro podporu. To fakt chceme?

Proč tedy musíme jít v červnu k volbám do Evropského parlamentu? Proto, aby EU nevládli lidé jako je komisařka Johanssonová.

 

Autor: Tomáš Kubín | úterý 23.1.2024 17:57 | karma článku: 35,34 | přečteno: 883x
  • Další články autora

Tomáš Kubín

Předsedkyně Evropské komise na Green Deal a emise zvysoka kašle.

Ztělesněním přísloví „Káže vodu a pije víno“ je předsedkyně Evropské komise. Má plná ústa Green Dealu a snižování emisí, sama se ale rozhodně nenechá nijak omezovat.

29.2.2024 v 12:16 | Karma: 33,51 | Přečteno: 756x | Politická aréna - pro politiky

Tomáš Kubín

Začal boj za práva zvířátek na kolotočích.

Nejkrásnější kolotoč Evropy je v Praze na Petříně. Doufám, že na něj nevidí z nedaleké americké ambasády. V tom případě bych se být Prahou klepal. Někdo by mohl poslat domů jeho fotku a bude zle.

16.2.2024 v 7:35 | Karma: 30,90 | Přečteno: 583x | Občanské aktivity

Tomáš Kubín

O elektromobilech pesimisticky s optimistickým koncem.

Jakákoliv změna by člověka měla doprovázet a ne mu diktovat. Bohužel nám ale život mění a jeho podobu nařizuje zelená ideologie a my dosud jenom s povzdechnutím přihlížíme.

14.2.2024 v 9:19 | Karma: 34,49 | Přečteno: 721x | Politika

Tomáš Kubín

Turecko a Erdogan v Evropském Parlamentu? Nic není nemožné.

Zadními vrátky přes Německo by turecký prezident Erdogan mohl po volbách do Evropského parlamentu ovlivňovat unijní politiku prostřednictvím tamní nové strany, která je propojená s jeho vládní AKP.

31.1.2024 v 19:33 | Karma: 25,53 | Přečteno: 333x | Politika

Tomáš Kubín

Proč Německo přitahuje imigranty, aneb o rozlitém sirupu.

Je Německo tím největším magnetem pro žadatele o azyl kvůli nadmíru štědře otevřené peněžence? Jak je to se srovnáním v evropských zemích? Jaké je řešení?

28.1.2024 v 13:42 | Karma: 33,90 | Přečteno: 839x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Kvůli letním teplotám a silnému větru hrozí požáry. Ochladí se koncem týdne

29. dubna 2024  6:33,  aktualizováno  11:35

Přímý přenos V neděli meteorologové zaznamenali letní den, teplota ve středočeské Tuhani vystoupala k 25,5...

Klaus promluví o dvacátém výročí vstupu do EU. Vydá se opět i na Blaník

29. dubna 2024  11:35

Exprezident Václav Klaus vystoupí při příležitosti dvacátého výročí vstupu České republiky do...

Ukrajinci zavraždění v bavorském nákupním centru byli vojáci na léčení

29. dubna 2024  11:33

Dva Ukrajinci, kteří zemřeli v sobotu po útoku nožem v nákupním centru v Bavorsku, byli členy...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  11:28

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 38
  • Celková karma 31,11
  • Průměrná čtenost 1818x
“You are entitled to your opinion. But you are not entitled to your own facts.”
Daniel Patrick Moynihan

                                                             

 

Jsem členem hnutí ANO*
* oznámení podle kodexu blogera, údajně povinné.

Seznam rubrik