Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HD

Jen pár poznámek

Nechci snižovat to, že lidé v UK umírají kvůli nevytopené domácnosti, nicméně většinou teplota ani v zimě neklesá pod nulu, za normální teplotu uvnitř se považuje 18°C, lidé chodí v kožešinových papučích a svetrech, a vytopení celé domácnosti vč. teplé vody a vaření vyjde na £60-100 za měsíc. Problém není v tom, že by lidé ty peníze neměli, ale prostě je nedají na topení. Místo toho, aby si upekli něco doma (a tím i vytopili) si nechají přivézt fast food delivery, což je v konečném důsledku vyjde dráže, než suroviny a energie.

ERU u nás sice regulovat něco může, ale energie se od vstupu do EU prodávají na mezinárodní burze, takže bohužel, pro nás s menším platem to vždycky bude dražší, než pro lidi na západ od nás.

Fiala kritizuje Babiše, že v Bruselu s cenami nehnul a alespoň odpustil se Schillerovou 2 měsíce DPH, ale co udělá sám, to jsme všichni zvědaví.

0 0
možnosti
Foto

S UK nemáte pravdu. Situaci tam velice dobře znám, se zákazníky energetických společností jsem mluvil, navštěvoval je (byla to moje práce) a opravdu šlo o otázku peněz.

0 0
možnosti
Foto

Takže energetiku máme přeregulovanou až hrůza, aby se to nepletlo v ceně energií platíme nehorázné daně a teď to budeme řešit tím, že navalíme další regulace, dotace, povolenky a nesmyslné platby? A když na to někdo nebude mít, tak se na něj ostatní složí nebo přesněji řečeno, složí se na ty nesmyslné platby, regulace, omezení, obrovské daňové zatížení a další nesmysly? A pak na to nebude mít ještě víc lidí, tak to ještě více zregulujeme a zdražíme a kde se to zastaví? Když se podívám na svou fakturu za energie, tak tam rozhodně spotřeba netvoří nejdražší položku, pes je zakopán úplně někde jinde. To není energetická chudoba, to je chudoba v důsledku nesmyslných opatření a obrovské daňové zátěže.

0 1
možnosti
HD

A za co platíte nejvíce? Pokud chcete platit jen za spotřebovanou energii, můžete si ji koupit v elektrárně a odnést v tašce. Nebudete muset platit za jističe a další věci.

0 0
možnosti
JR

J75a53n 52R61á50ž

19. 10. 2021 17:35

Možná pod tlakem nových cen pochopí mnozí z těch, koho zákonitě postihne energetická chudoba, že tekoucí horká voda z kohoutku 24 hod denně je nadstandardní komfort o kterém se většině lidí v Evropě jen zdá, že vytápět byt na víc jak 22°C je luxus, který si může dovolit jen majetná rodina, či že umývat talíře pod tekoucí horkou vodou je plýtvání nebo mít celý den zapnutý televizor jen jako kulisu je zbytečné a začnou se ke spotřebě energie chovat rozumně.

1 4
možnosti
Foto

Moje babička i prababička už tenkrát měly celodenní horkou vodu, ovšem z kamnovce. Je to tedy luxus?

Jsme chudí důchodci, ale přesto vytápíme na 22°C. Proč? Protože používáme tepelné čerpadlo. A ten zapnutý televizor či počítač se spotřebou pár wattů toho moc nezachrání, snad jen trochu zvýší teplotu v místnosti?

Svět podle pana Ráže by vypadal asi jako před 200 lety. Ovšem pokrokový člověk umí dosáhnout výše popsaného luxusu, aniž by energií plýtval. Pokud to ovšem budou řídit páni Rážové, tak nám nebezpečí hrozit bude.

2 1
možnosti
Foto

Ono když se nezapomene zavírat okna - ovšem zasklená - a obydlí se oplácá polystyrénem, tak se to dá přečkat. Co třeba Eskymáci - pardon, Inuité?

Na širé Rusi se to už věky řeší zemljankou, neb je známo, že půda do 80 cm nezamrzá.

Cimrmanova 4. termodynamická věta:

"V naší energetice bude mít stále větší význam peřina."

0 0
možnosti
LU

"že půda do 80 cm nezamrzá."

pod 80 cm

1 0
možnosti
Foto

Zejména bezdomovci trpí energetickou chudobou. Musí to vyrovnávat čučem.

1 0
možnosti
VV

Diky pane Kindle ze jste mne poucil. Nikdy jsem nevedel co jsou to ti Zemanovi cuckari. Diky vam jsem pochopil ze bezdomovci. Jen nechapu jak muze ta tajna bezpecnostni sluzba pracovat z podmostu.

0 0
možnosti
Foto

Předpokládám, že těm chudákům co nemají na topení stále zbývá dost peněz na chlast a cigarety....

3 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 32,17
  • Průměrná čtenost 1818x
“You are entitled to your opinion. But you are not entitled to your own facts.”
Daniel Patrick Moynihan

                                                             

 

Jsem členem hnutí ANO*

* oznámení podle kodexu blogera, údajně povinné.

Seznam rubrik